IN MEMORIAM - SEPTEMBER 11, 2001
 
     

ANN ARBOR - Enkele dagen na de catastrofale ramp die vorig jaar het World Trade Center in New York verwoestte, John Courter een speciale beiaardcompositie met als titel: 'In Memoriam - September 11, 2001'. werk is opgedragen aan de mensen die omgekomen zijn tijdens de terroristische aanval die dag.

ALUMNI VERENIGING
John Courter, een bekend componist, beiaardier en organist, is al sinds 1971 docent Muziek aan het College in Berea, Kentucky. Vier dagen na de tragische gebeurtenissen in New York ontving hij een e-mail rondgestuurde nieuwsbrief van de Alumni Vereniging van de Universiteit van Michigan. werd meegedeeld dat ook talloze afgestudeerden van deze universiteit in het World Trade Center werk hadden. Velen behoorden tot de vermisten. De Alumni Vereniging vroeg de lezers van de nieuwsbrief te denken over manieren om de vermisten te herdenken. Het leek John Courter dat een speciale beiaardcompositie een bijdrage zou kunnen zijn, omdat klokken altijd al een belangrijke rol hebben vervuld in tijden droefenis. Ze luiden bij begrafenissen en brengen religieuze melodieŽn tot klinken om de rouwenden te troosten.

Hij begon met het schrijven van 'In Memoriam' op 15 september, en legde er dezelfde avond nog de laatste aan. Sinds die dag is het werk al verspreid onder musici in de USA, Canada, , Denemarken, Nederland, AustraliŽ, Nieuw Zeeland, Ierland, Duitsland, Frankrijk, en Japan. compositie is ook gespeeld als openingswerk tijdens het Herdenkingsconcert van Amerikaanse Muziek in Leuven ) dat op 30 september 2001 op het plein voor de Universiteitsbibliotheek plaatsvond en dat door zo'n mensen werd bijgewoond.

GRATIS PARTITUUR
Mensen die geÔnteresseerd zijn in het werk kunnen hier gratis de partituur ophalen: In Memoriam (C-minor). is ook een versie beschikbaar voor een beiaard in middentoon-stemming: In Memoriam (D-minor). De uitgave speciaal voor een 2-octaafs beiaard bewerkt door Andreas Friedrich: In Memoriam (2 octaves). bestanden zijn in .pdf formaat. Om dergelijke bestanden te kunnen printen heeft men het programma Acrobat Reader nodig. Dit is ook een gratis programma en op te halen op http://www.acrobat.com.

 

Back